1 - 3

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

17 maart 2018 10:45

Op deze IJskoude Zaterdag moest SHO 2 naar de koploper Capelle. Met 10 punten voorsprong op de nummer 2 is Capelle de ongenaakbare koploper. Met slecht 2 nederlagen, waarvan de laatste tegen SHO 1-0 alweer maanden geleden had Capelle zeker respect voor het jonge SHO. Daar bijna alle wedstrijden van SHO teams werden afgelast togen velen SHO’ers naar Capelle, deze toeschouwers werden getrakteerd op een mooie pot voetbal. De mannen van SHO 2 waren zeer blij met de steun van de vele Oud-Beijerlanders.

SHO begon slap, of het de kou is geweest of dat zij te veel respect hadden voor Capelle zal altijd een raadsel blijven. Door kunst en vliegwerk van Niels en Roy scoorde Capelle in deze fase slechts eenmaal, terwijl 4-0 wel de juiste verhoudingen zou hebben weergegeven. Na 20 minuten kreeg SHO meer grip op Capelle,  niet dat SHO beter ging voetballen maar omdat er nu wel de overtuiging was om de duels aan te gaan en dat als het niet loopt je altijd keihard kunt werken. Voetballend had SHO het heel moeilijk daarom werd veel de lange bal op Davey en Ricky gespeeld. Nadat Roy met z’n hele lichaam weer een bal van de lijn haalde sloeg SHO in de counter toe. Davey werd weggestuurd en trok van rechts naar links en kwam zo met zijn goede been alleen voor de keeper uit. En schoot de bal in de verre hoek.
De wedstrijd was nu zowel letterlijk en figuurlijk in evenwicht. Vijf minuten voor rust sloeg SHO weer toe, nu was het Timo die op een zeer technische manier een schot wist te drukken en zo de 1-2 op het boord zette. Vlak voor rust kreeg SHO zelfs nog een grote kans op 1-3 maar de voorzet van Jamey was net iets te hard.

Alex zette in de rust het elftal wat anders neer en dit had resultaat. Capelle kwam wel maar alleen door middel van de lange bal op de evenlange spits. Maar SHO dubbelde de centrale verdedigers en haalde zo dit gevaar eruit. Tel daarbij op dat de backs, Ralph en Roy, uitstekend speelde en het gevaar was beteugeld. SHO gokte ook nadrukkelijk op de counter. Na twintig minuten viel de beslissing. Ricky ging heel goed door en zette Davey alleen voor het open doel en Davey schoot met zijn tweede van de ochtend de beslissing op het scorebord 1-3.  Capelle kwam nog meer maar creëerde zich nog slechts een kans maar daar bleef het ook bij. De uitstekende Niels werd niet meer verschalkt.

SHO haalde als team de overwinning binnen. Er werd voor en met elkaar gestreden. Op basis van de eerste twintig minuten had SHO helemaal nergens recht op, op basis van de tweede helft is deze overwinning terecht. Een fantastisch begin van de derde periode. SHO 2 wil graag bij de eerste 3 eindigen om aan het eind van de competitie nog een toetje te mogen spelen in de nacompetitie dat kan op twee manieren of de derde periode winnen of bij de eerste drie eindigen.

Volgende week de enige derby in deze competitie tegen Heinenoord thuis. Met dezelfde instelling als de tweede helft moet een positief resultaat tot de mogelijkheden behoren.