2 - 5

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

21 oktober 2017 12:00

Omdat bijna alle spelers en begeleiding elkaar kennen was er in de week voorafgaand aan de derby sprake van koude oorlogsvoering cq voetbalhumor. SHO de laatste weken stroef draaiend kreeg te horen dat Heinenoord met 9 spelers van het 1e elftal zouden gaan spelen? Op deze manier probeerde Heinenoord de spanning bij SHO neer te leggen. Op het mooie en altijd gezellige Sportpark “de Tienvoet” begon de wedstrijd onder goede weersomstandigheden onder toeziend oog van vele Oud-Beijerlanders.

SHO begon goed aan de wedstrijd en zette Heinenoord vroeg onder druk, om vervolgens via de zijkanten de aanval te kiezen. Echter de juiste keuze voor de goal ontbrak. Toch was het wachten was op de 0-1. Maar voetbalwetten veranderen nooit. De goal viel aan de andere kant uit de lucht. Bij een communicatiefout moest SHO een corner weggeven. Werd SHO de laatste weken nogal eens in de lucht geklopt bij een corner, nu viel de goal over de grond. De rechterspits van Heinenoord kreeg de bal vanuit de corner op de binnenkant van z’n schoen en schoot verrassend de 1-0 binnen. Even zochten de Zwartwitten naar het vertrouwen. Maar al snel begon SHO weer te voetballen. Uiteindelijk schoot Dylan de meer dan verdiende gelijkmaker binnen. Hij werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Davey en op z’n karakteristieke manier, kappen en draaien, maakte hij zichzelf vrij en schoot de 1-1 binnen.

In de rust wisselde Alex tweemaal, Rohaindrick kwam voor Davey en Lars voor Sven. Deze wissels pakten zeer goed uit, SHO ging nog meer aanvallend voetballen en besliste uiteindelijk binnen 12 minuten de wedstrijd. Eerst opende Rohaindrick met een schitterende pass over de hele en zette Tim één op één. Tim zette zijn brommer aan en liet de linksback staan en schoot vanaf de rand zestien binnen 1-2. Nog geen 5 minuten later werd Dylan vrijgespeeld op de rand van de zestien, hij wachtte tot de keeper een hoek moest kiezen en schoot vervolgens onberispelijk binnen 1-3. Weer 5 minuten later koos Brian onze zeer betrouwbare keeper voor de lange bal en zette wederom Tim alleen voor de keeper. Met een lob maakte hij zeer stijlvol af 1-4. De wedstrijd was gespeeld. SHO bleef voetballen en de bal werd rondgespeeld. Heinenoord wisselde en ging opportunistisch spelen. Een communicatiefout aan de linkerkant betekende dat Heinenoord nog iets terug deed. Het was ook niet verbazend dat juist de nummer 6 scoorde, verreweg hun beste speler 2-4. Maar SHO was niet onder de indruk en bleef zelf voetballen. Uiteindelijk besliste Rohaindrick 5 minuten voor tijd de wedstrijd. Na een mooie aanval over verschillende schijven stond hij alleen voor de keeper. Hij had de rust en kalmte om te wachten tot de keeper de keuze maakte en Rohaindrick de bal langs hem in het lege doel schoof 2-5! Hij beloonde zichzelf met een prima invalbeurt.

SHO behaalde een verdiende overwinning. Het toonde aan dat de ploeg niet op deze plek op de ranglijst hoort te staan. De komende weken moet de ploeg de weg naar boven verder vervolgen. Het piepjonge team van Alex de Graaf heeft genoeg kwaliteiten om zeker richting het de top 5 te gaan. Dat dit gebeurt met Up en Downs is vanzelfsprekend voor zo’n jong team. Volgende week wacht het de strijd met Capelle 2, een team dat al in de top 5 staat. Een mooi “IJkmoment”.

Het team bedankt de vele supporters die elke week weer de moeite nemen om zowel in uit- als thuiswedstrijden de ploeg te ondersteunen!