Mannen, 2, 1e klasse B

10 maart 2018 11:45

Scheidsrechter

J. D. van der Windt

In de heenwedstrijd werd er de grootste nederlaag van het seizoen geleden 8-2. De Witzwarten hadden wat goed te maken en stonden ook erg scherp aan de aftrap! De eerste minuten speelde SHO met een grote drang naar voren. Smitshoek trok zich terug en stond goed georganiseerd. Zij probeerde SHO via de counter te verrassen. De eerste kansen waren ook voor SHO. De grootste kans was voor Bob (terug na een maandenlange blessure) hij kopte een voorzet van Davey op de lat. Toch liet SHO zich verrassen, via een snelle counter over de rechte kant van Smitshoek werd de voorzet bij de 1e paal binnen gewerkt 0-1. SHO had het hierna wat lastiger. Toch kwam nog voor rust de gelijkmaker, een goede voorzet van Dedier werd door Davey in één keer binnen gewerkt 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zocht SHO de aanval en naar doelpunten. Maar het tempo lag te laag om het Smitshoek echt lastig te maken. Na kwartier dacht Timo daar anders over. Op een meter of 25 van het doel draaide hij zich heel knap vrij en schoot vervolgens raak in de kruising 2-1. SHO rook bloed en wilde doordrukken. Een kwartier voor tijd was Davey die de wedstrijd leek te beslissen. Na een sprintduel over de rechte kant verscheen hij in het strafschopgebied, waar iedereen dacht dat hij terug zou leggen schoot hij vol in de verre hoek raak 3-1. Vanaf dat moment ging SHO achteruitlopen en vroeg Smitshoek om te komen. In de 85ste minuut deed Smitshoek wat terug. De geheel vrijstaande linker middenvelder schoot met een diagonaal schot de aansluitingstreffer binnen. In de 90ste minuut kreeg SHO de deksel op de neus. Tegen 10 man werd er geheel onnodig een corner weggegeven. Een team dat op zijn rug ligt is altijd het gevaarlijkst. Smitshoek had niets meer te verliezen en gingen met man en macht naar voren. De corner werd bij de 1e paal doorgekopt en bij de tweede paal binnengekopt 3-3. Het feest bij Smitshoek compleet en sfeer bij SHO op een diepte punt.

Wil SHO dit seizoen nog ergens om spelen moet het zich concentreren op de 3e periode die met een hele moeilijk uitwedstrijd begint, koploper Capelle uit! Daarna volgen alleen nog ploegen die in de buurt staan of onder SHO, dus nog volop kansen.