SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

26 mei 2018 12:00

Neptunus-Schiebroek 2 - SHO 2 (0-1) 0-3

Hoe de competitieleider dit zo heeft bepaald dat op de laatste wedstrijddag van de competitie twee ploegen spelen voor een ticket voor de nacompetitie is heel knap. Bij een resultaat is SHO de winnaar van de derde periode en eindigt het seizoen als tweede bij een nederlaag is Neptunus die als tweede eindigt en naar de nacompetitie gaat!

Vooraf was de ploeg van trainer Alex de Graaf gewaarschuwd, Neptunus ging vol voor de drie punten, in de praktijk bleek hier niets van waar. Neptunus trok zich vanaf de eerste minuut terug en liet de bal aan SHO. SHO had vandaag het geduld, speelde de bal rustig achterin en wachtte tot Neptunus kwam. Al na tien minuten ontsnapte Davey aan buitenspel maar wederom de grensrechter van Neptunus, in de thuiswedstrijd ook al zeer nadrukkelijk negatief aanwezig, zag als enige buitenspel? Met de beweging dat Davey terug kwam uit buitenspel maakte het allemaal nog erger. Maar SHO liet zich niet van de wijs brengen. In de volgende aanval was het wel raak, Dylan stak Davey weg en zijn voorzet werd door Timo afgerond 0-1. Neptunus moest nu echt komen maar deed of kon dit niet. Wederom Davey ontsnapte aan de verdediging van Neptunus maar op het moment dat hij wilde uithalen in het strafschopgebied werd hij aan zijn arm getrokken. De grensrechter vlagde wederom dat dit geen strafschop was en de Scheidsrechter ging hierin mee? SHO had de controle over de wedstrijd. Zonder moeite haalde SHO de rust met een voorsprong van 0-1.

In de rust waarschuwde de leiding van SHO dat zij zuinig moeten blijven voetballen dat Neptunus moet en wij in de omschakeling moeten toeslaan. Na een kwartier kreeg Neptunus de enige 100% kans. De linkerspits kwam naar binnen en schoot tegendraads in. Niels hield SHO met een katachtige reactie op de been. In de tegenaanval was het Sven die met zijn ‘enige’ doelpunt voor SHO de beslissing bracht. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij laag zuiver raak. Wedstrijd ging op slot. Wederom de grensrechter van Neptunus zorgde voor onrust. Hij vlagde een aanval van SHO (1 op 1) af wegens verkeerd ingooien, de scheidsrechter ging hier weer in mee? Vervolgens vond hij het nodig bij de scheidsrechter aan te geven dat Dedier geel verdiende die de scheidsrechter ook direct gaf? Echter de keeper van Neptunus was er klaar met het gedrag van deze man en zei hier iets van, de grensrechter gooide zijn vlag neer en ging er vandoor!!! De grensrechter van SHO gaf het sein om op deze zeer warme dag een drinkpauze in te lassen en zo iedereen even tot rust te laten komen.

Het vervolg van de wedstrijd was zeer rommelig beide trainers wisselde veelvuldig, de warmte eiste zijn tol van de spelers. Vlak voor tijd kreeg SHO nog een corner te nemen,  de goed genomen trap van Dedier werd door Kaj strak binnengekopt 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Na afloop ontving SHO van de sportieve Neptunianen de verdiende felicitaties (1 onnodige gele kaart in deze beladen wedstrijd gaf ook het respect van beide ploegen voor elkaar aan) en wensten zij SHO succes in de nacompetitie.

De nacompetitie begint SHO a.s. Zaterdag met een thuiswedstrijd, iedere ronde in de nacompetitie bestaat uit 1 wedstrijd die ook gelijk beslist moet worden. Omdat in de 1e klasse A de beslissing vanachter de bestuurlijke tafel genomen moet worden is het even afwachten wie de tegenstander wordt. Hoogst waarschijnlijk wordt dit Honselersdijk 2. In ieder geval hoopt de piepjonge brigade van SHO 2 dat er veel supporters Zaterdag hun weg naar de Kikkershoek zullen vinden!! Alle steun kunnen de mannen gebruiken.

Volgens horen zeggen is het nog heel lang onrustig gebleven in het dorp!!!