Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

09-03-2024 Papendrecht - SHO

11 maart 2024 16:30

In de uitwedstrijd tegen Papendrecht heeft SHO een lelijke uitglijder gemaakt door met 4-2 te verliezen. Het verschil op de ranglijst tussen gastheren en gasten bedroeg bij de aftrap zes punten en het - iets vertekend - op de tweede plaats staande SHO was er zeker op gebrand om die plek te handhaven.

Eén wijziging in de opstelling, Stevie Soares mocht beginnen ten koste van Yur Snoek.
SHO kwam prima uit de startblokken en dwong een licht veldoverwicht af met een paar dreigende situaties tot gevolg. Dat feest duurde niet lang want al na acht minuten was er een snelle uitbraak over de linkerkant van de thuisclub waarbij Justin Beemsterboer vanaf de zijkant een schot loste dat over, de mogelijk verraste, doelman Niels Steehouwer in het doel plofte: 1-0. Daarmee kon de hoop op een ‘clean sheet’ voor de Beijerlandse afweer voor de zoveelste keer al snel de prullenbak in.

SHO kon en moest derhalve weer snel in de achtervolging maar de Papendrechtse verdediging gaf nauwelijks iets weg, hooguit een paar hoekschoppen. Met 25 minuten op de klok werd op het middenveld van SHO balverlies geleden wat doelman Steehouwer ver uit zijn doel nog probeerde te repareren maar Beemsterboer, die in de heenwedstrijd (2-2) het tweede doelpunt maakte, profiteerde opnieuw: 2-0. Dat was een behoorlijke tegenvaller, maar met de uitbeurt tegen Sparta in gedachten werd er - in ieder geval langs de lijn - nog niet gewanhoopt. En zeker niet meer toen kort voor de rust in het strafschopgebied een overtreding op Tim de Pender werd gemaakt. Misschien niet zo’n zwaar vergrijp maar scheidsrechter Meeuwenoord twijfelde niet en gaf een penalty. Omdat SHO’s strafschopnemers één en twee, Kevin Angel en Tim de Pender, faalden tegen Spijkenisse was het nu de beurt aan Joost van Eck die vanaf elf meter doelman De Bot de verkeerde hoek
instuurde: 2-1.  Bijna was de schade nog voor de pauze helemaal hersteld maar Tim de Pender kon de mogelijkheid net niet verzilveren.

Na de thee dwong SHO al snel een corner af die door Kevin Angel kort werd genomen wat balverlies opleverde. Jesper Troost leek dat op het middenveld nog te herstellen maar verspeelde vervolgens ook de bal waarna de opnieuw snel uitgevoerde counter succes opleverde voor Lorenzo van Wijk: 3-1. SHO leek daarmee uitgeteld maar de deceptie duurde ditmaal maar een paar minuten. Na hands in de Papendrechtse zestien ging de bal voor de tweede keer op elf meter. Joost van Eck liet De Bot wederom kansloos: 3-2 en de wedstrijd weer helemaal open.
De Beijerlanders hadden geen keus meer en gingen vol op jacht naar de gelijkmaker. Ze waren een paar keer dichtbij maar doelman Yessin de Bot en zijn medestrijders hielden de schade beperkt tot hoekschoppen.
Achterin bij SHO moest ook iedereen bij de les blijven om de Papendrechtse aanvallers af te stoppen om zo een voortijdige knock out te voorkomen.

Op driekwart van de wedstrijd kwam Dedier Bos Kevin Angel aflossen en tien minuten voor tijd waren Danny Kerpel en Yur Snoek vervangers voor Jeroen Eikelenboom en Stevie Soares.

De thuisclub gooide er nog een offensiefje uit wat ruim in de extra tijd nog effect had: 4-2 door Jay Luciano.
Blessuretijd en het eerste elftal van SHO zijn al wekenlang bepaald geen goede vrienden, steeds valt er nog wel, soms onbegrijpelijk hoe het de tegenstander nog lukt, een bal binnen.

Door de nog maar de derde nederlaag van het seizoen zakt SHO naar de derde plaats op de ranglijst. Door de versterkte degradatie, de twee onderste ploegen gaan er rechtstreeks uit en de drie daar boven spelen nacompetitie voor handhaving, kan op twee/derde van de competitie, feitelijk alleen koploper XerxesDZB omhoog kijken en kunnen de overige ploegen nog steeds onder de fatale streep belanden.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Stevie Soares

Wissels:
65’ Dedier Bos voor Kevin Angel
83’ Yur Snoek voor Stevie Soares
83’ Danny Kerpel voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
08' 1-0 Justin Beemsterboer
25’ 2-0 Justin Beemsterboer
42’ 2-1 Joost van Eck, penalty
48’ 3-1 Lorenzo van Wijk
54’ 3-2 Joost van Eck, penalty
95’ 4-2 Jay Luciano

Kaarten
Scheidsrechter Frank Meeuwenoord, hij floot ook de bekerwedstrijd Den Hoorn - SHO (3-2) op 16 september, had gele kaarten voor Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik en Joost van Eck van SHO en Lorenzo van Wijk van Papendrecht.

12-03-2024 SHO - Zwaluwen, oefenwedstrijd
Dinsdag 12 maart speelt SHO een oefenbwedstrijd tegen vierdedivisionist Zwaluwen. Het wordt voor de derde keer dat de ploegen tegenover elkaar staan. Op 19 augustus eindigde de oefenwedstrijd op de
Kikkershoek in 1-1. En op 21 oktober werd het voor de beker in Vlaardingen 4-0. Het bekerduel viel toen ook precies tussen de competitiewedstrijden tegen Papendrecht en Nieuw Lekkerland.
Aanvang circa 20.00 uur.

16-03-2024 SHO - Nieuw Lekkerland
Zaterdag speelt SHO thuis tegen Nieuw Lekkerland. Voor beide ploegen is, gezien de stand op de ranglijst, winnen noodzakelijk. De heenwedstrijd werd door Nieuw Lekkerland met 2-1 gewonnen.
Vorig seizoen won SHO op 25 maart de thuiswedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Kevin Angel in de 75e minuut. Aanvang 15.00 uur.