Verslag SHO - Nieuw Lekkerland

17 maart 2024 14:30

Na de tegenvaller van vorige week op bezoek bij Papendrecht (4-2) was SHO er alles aan gelegen om op eigen veld tegen Nieuw Lekkerland de volle winst binnenboord te houden.

De Lekkerlanders zijn dan misschien niet aan hun allerbeste seizoen bezig, maar slaagden er toch in om op 5 november in eigen huis SHO op een 2-1 nederlaag te trakteren. En van de zeven keer dat de Lekdorpers actief waren op de Kikkershoek wonnen zij er twee en bleef het ook tweemaal onbeslist. Kortom, de punten lagen op voorhand zeker nog niet in cadeauverpakking op SHO te wachten.
Ondanks de tegenvaller van vorige week gaf trainer Hans Maus dezelfde elf het vertrouwen om aan het karwei te beginnen.
Met de zon in de rug nam SHO het heft in handen wat meteen al een corner opleverde.

Er volgenden nog een paar mogelijkheden waarna in de 13e minuut de bal op de stip ging na een overtreding binnen de zestien. Joost van Eck gaf doelman Ronald Vlot, die wel de goeie hoek koos, geen kans: 1-0.
Langs de lijn hoopte men dat SHO de score snel zou opvoeren maar dat bleef door te veel slordigheden achterwege.

Door de minimale voorsprong moest ook de afweer attent blijven bij Nieuw Lekkerlandse aanvallen die er soms dreigend uitzagen. Omdat SHO verzuimde en het de gasten ook niet lukte om te scoren werd met 1-0 de rust gehaald.

In het begin van de tweede helft kreeg SHO weer een paar mogelijkheden die over en naast het doel verdwenen waarna de gasten, die niks meer te verliezen hadden, het tempo opvoerden. En waar SHO een paar maal ontsnapte was het na een uur toch raak.

Luuk Botter strafte nonchalance aan SHO-kant af: 1-1. Een tegenvaller maar voor dat een doemscenario werkelijkheid kon worden zorgde Joost van Eck voor de 2-1 en - waarschijnlijk - opluchting binnen en buiten de lijnen. De van Smitshoek overgekomen middenvelder scoorde in het eerste deel van de competitie uiterst moeizaam maar was net als vorige week ook nu weer goed voor twee doelpunten.

Uiteraard ging Lekkerland op zoek naar nieuwe aansluiting waardoor de Beijerlandse aanvallers meer en meer ruimte kregen. Doelman Vlot werd flink op de proef gesteld maar hij lag een paar keer in de goede hoek om een afstraffing te voorkomen. Net nadat Stevie Soares zijn plek aan Dedier Bos had afgestaan was Tim de Pender dicht bij de verlossende derde treffer voor SHO maar de bal kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Daarna had Bos een prima afdraaiende voorzet op Kevin Angel die zijn halfvolley ook knap door Vlot onschadelijk gemaakt zag worden.

Met nog een minuut of tien te gaan ontsnapte De Pender aan buitenspel, omspeelde de uitkomende doelman en besliste de zaak: 3-1. Na 322 minuten ‘droogte’ - Tim scoorde zijn laatste competitiedoelpunt in de 18e minuut in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse (4-4) - eindelijk weer een treffer voor SHO’s topscorer die er nu twaalf in heeft liggen.

In de slotfase kwamen Yur Snoek en Thomas van Putten er in om Tim de Pender en Jesse Vermaat af te lossen en kort daarna ging Jeroen Eikelenboom naar de kant voor Danny Kerpel. Voor Snoek, in het seizoen 2013/14 pupil van de week bij SHO - Nieuw Lekkerland (0-0) - duurde de invalbeurt maar een handvol minuten, wegens een blessure aan zijn neus ging hij voortijdig weer naar de kant. Maar ook in ondertal gaf SHO de winst niet meer uit handen.

Door de overwinning handhaaft SHO de derde positie en heeft nu na 17 wedstrijden 30 punten met doelsaldo 44-30. Vorig seizoen waren die cijfers na evenveel wedstrijden 25 punten en 30 voor en 28 tegen. SHO eindigde die jaargang als vijfde met 41 punten.

De Lekkerlanders ontsnapten toen met 36 punten nipt aan de nacompetitie voor handhaving.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Stevie Soares

Wissels:
73’ Dedier Bos voor Stevie Soares
83’ Yur Snoek voor Tim de Pender
83’ Thomas van Putten voor Jesse Vermaat
86’ Danny Kerpel voor Jeroen Eikelenboom

Doelpunten:
13' 1-0 Joost van Eck, penalty
60’ 1-1 Luuk Botter
62’ 2-1 Joost van Eck
80’ 3-1 Tim de Pender

Kaarten
Scheidsrechter Ruben Kooy (22) uit Krimpen aan den IJssel, hij floot in mei vorig jaar de nacompetitiewedstrijd SHO 2- Antibarbari 2 (1-4) en begin van dit seizoen de bekerwedstrijd SHO - HBSS (4-1), had gele kaarten voor Jaimy Bravenboer, Sean van Rosmalen en Glenn de Jong van Nieuw Lekkerland.

Sponsors van de week waren:
Robey Sportswear - Rotterdam
Supporters Vereniging ‘Steeds Hooger’

Sponsor van de wedstrijdbal was:
L.A.W. Tol B.V. Graafmachine Verhuur & Transport

12-03-2024 SHO - Zwaluwen, oefenwedstrijd
Dinsdag 12 maart speelde een combinatie elftal van SHO 1,2 en O23 een oefenwedstrijd tegen een zelfde elftal van vierdedivisionist Zwaluwen.
De Vlaardingers wonnen met 0-3.

Dinsdag 19-03-2024 BetCity cup Smitshoek - SHO
Het gaat er dan toch van komen, dinsdagavond speelt SHO, nadat drie eerdere wedstrijden geen doorgang vonden, de eerste wedstrijd voor de BetCity cup. Dinsdagavond, 20.00 uur, bij Smitshoek.
De gastheren staan op plek 5 van de vierde divisie.