24 augustus 2021 20:00

Scheidsrechter

J. van Drunen

24-08-2021
De derde oefenwedstrijd speelde het eerste elftal tegen Smitshoek. Ook nu was er weer een heel legioen spelers beschikbaar, maar bij de aftrap stond bijna hetzelfde team als afgelopen zaterdag tegen Poortugaal. Eén wijziging: aanvoerder Dennis Groosjohan was niet aanwezig en voor hem speelde Jeroen Eijkelenboom en deed dat niet onverdienstelijk. De eerste grote mogelijkheid was na een klein kwartier voor de gasten die net buiten het strafschopgebied een vrije trap kregen te nemen na een overtreding van doelman Peter Konings. De bal werd goed ingeschoten maar via de vuist van de overtreder en de lat bleef de schade beperkt tot een corner. SHO liet zich niet afbluffen door de hoofdklasser en er ontstonden zelfs wat mogelijkheden. Na ruim een half uur kwam Sander de Heus in scoringspositie en haalde rigoureus de trekker over: 1-0 wat ook de ruststand werd.
Ditmaal kwamen na de pauze een stuk of zeven verse krachten binnen de lijnen waaronder Tim de Pender die al na twee minuten met een strak schot de voorsprong verdubbelde: 2-0.
Na een uur gingen de spelers die ook de eerste helft hadden gespeeld naar de kant en één van de invallers was de zestienjarige Jesper Troost, die enkele jaren in de jeugdopleiding van Sparta heeft gespeeld.
Jesper is een zoon van Emiel Troost, trainer van het nieuwe Onder 23 elftal van SHO. En voor de oudere SHO-ers: tegen voormalig eerste elftalspeler Cor Troost -in de jaren ‘70 aanvaller in de hoofdmacht- moet Jesper opa zeggen...
Jesper die op het middenveld ging spelen had bepaald geen last van plankenkoorts en was vrijwel steeds aanspeelbaar.
In de laatste tien minuten nog twee doelpunten. Eerst viel de aansluitingstreffer voor de gasten meteen gevolgd door de 3-1 van gelegenheidsaanvoerder Gio Breevaart. Ook de derde wedstrijd eindigde daarmee in een overwinning waarbij ook de jongere garde zich probleemloos staande wist te houden.

Doelpunten:
34’ 1-0 Sander de Heus
47’ 2-0 Tim de Pender
81’ 2-1
82’ 3-1 Giovanni Breevaart

Zaterdag 28 augustus is de selectie van SHO 1, 2 en O23 op trainingskamp in Arnhem. Het eerste elftal speelt dan om 12.00 uur tegen Woezik, een zondag eerste klasser uit het Brabantse Wijchen.

Zaterdag 4 september is de eerste bekerronde met voor SHO de uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen, aanvang 14.30 uur.