Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JO13-1 klopt Spijkenisse JO13-2

JO13-1 klopt Spijkenisse JO13-2

SHO JO13-1

5 - 2

Spijkenisse JO13-2

Beau Bakker (volley)
Levi Mogen (solo)
Assist: Levi Mogen
Assist: Beau Bakker
Xavi Koch (penalty)
... (schot)
... (lob)

Competitie

Hoofdklasse G

Datum

25 september 2021 9:45

Scheidsrechter

H.H. Bosua

Accommodatie

Sportpark Kikkershoek
Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

SHO.jpg                 Wedstrijdverslag SHO Jo13-1 – Spijkenisse Jo13-2/ Jo12-1 (25-9-2021)      193409729_5545947982142511_7307880157713277232_n.jpg

                                                                            “ WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER “

De wedstrijd van vandaag stond in het kader van de “ week van de scheidsrechter ”.  Respect voor deze mannen/vrouwen want iedere week staan ze weer te trappelen om een wedstrijd in de goede banen te begeleiden. Als scheidsrechter moet je sterk in je schoenen staan want er is altijd wel een speler, trainer of ouder die het niet eens is met jouw beslissing. Je moet er maar tegen kunnen om iedere week kritiek voor je kiezen te krijgen. Gelukkig zijn er elektronische hulpmiddelen, die achter jouw beslissing staan of jou erop wijzen dat je jouw beslissing moet herzien. Het is inmiddels wel duidelijk waarom ze het doen en dat is de liefde voor de sport zodat jong en oud op een veilige manier kunnen voetballen!.

 

Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van de uitstekende fluitende scheidsrechter Henk Bosua.

Voor de wedstrijd werd er traditiegetrouw een foto gemaakt van deze held met de aanvoerders van beide partijen aan zijn zijde.

242797592_265771025551266_3386099552816810104_n.jpg


Tegenwoordig beschikken onze boys ook over elektronische hulpmiddelen waarmee ze onderling zonder tussenkomst van ouders/trainers met elkaar kunnen communiceren. Geen flauw idee wat ze met elkaar communiceren maar uit een betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze het verlies van vorige week vandaag zonder onze architect Levy maar met sluitpost Jesse recht zouden zetten.

Niets is minder waar want vanaf het fluitsignaal werd direct duidelijk dat ondanks het positieve geklap vanuit het Spijkenisse kamp “SPOILER ALERT!” de winst niet via het pontje of de A15 de Hoeksche Waard zou verlaten.

Het spel ging vanouds op en neer waarbij SHO het betere van het spel had maar ondanks dat kwam Spijkenisse toch op een 0-1 voorsprong. Een speler van Spijkenisse kon ongestoord aanleggen voor een schot maar waarbij iedereen dacht dat de bal achter zou gaan, ketste de bal toch via de binnenkant van de paal over de achterlijn. Logischerwijs werd dit doelpunt met luid geklap gevierd door de fans uit Spijkenisse. Niet getreurd want SHO 13-1 ging zoals vanouds direct op zoek naar de gelijkmaker. Onder aanvoering van “capo di tutti capi ” Martin werden kelen, handen noch banken op de tribune gespaard om de O13-1 aan te moedigen met natuurlijk een positief resultaat. Het was onze voormalige rugbyer Benjamin die verschillende tackles (daar zijn rugbyers logischerwijs een kei in) wist te ontwijken en de bal voor kon geven waarna onze altijd lachende krullenbol uit Mijnsheerland Beau met een volley de gelijkmaker kon binnenschieten. De gelijkmaker werd logischerwijs gevolgd door een luid gejuich, gestamp en natuurlijk geklap van de altijd aanwezige fanatieke SHO aanhang aan de andere kant van het veld/tribune. Door het alerte optreden van trainer Bart (onder de jongens ook wel bekend als trainer Bert) werden de thuisblijvers middels een knipoog emoticon in de Jo13-1 app voorzien van de juiste scoreboard journalistiek 😊.

Na het drinken van het magische elixer in de kleedkamer (blijkbaar niet verkrijgbaar in Barendrecht) kwamen onze boys net als in de 1e en de 2e wedstrijd met opgestroopte mouwen het veld op. De 2-1 liet niet heel lang op zich wachten. Het was Levi die met mach 3 (1029 m/s) door de verdediging van Spijkenisse snelde en de bal binnen kon schieten.

De uitstekende fluitende scheidsrechter had in de 2e helft zijn handen vol maar ondanks ontbrekende technische hulpmiddelen had hij de wedstrijd prima onder controle. Halverwege de 2e helft was het Jurre die na wederom een overtreding op een van zijn teamgenoten de vrije trap mocht nemen. Zijn vrije trap was te hard voor de keeper van Spijkenisse om klem te pakken waarna Beau de 3-1 kon binnen schieten maar helaas vanwege een terechte buitenspel werd het doelpunt na overleg met de grensrechter van Spijkenisse afgekeurd. Ondanks het afgekeurde doelpunt was daar toch snel de 3-1. Het was Levi dit keer met een snelheid van mach 4 (1372 m/s) die een puntgave voorzet gaf op Florian die beheerst de 3-1 kon binnen schieten. De 3-2 van Spijkenisse volgde niet heel veel later. Met een lob wist de spits van Spijkenisse de uitkomende keeper Jesse te verschalken.

Waar Levi mach 3 (1029 m/s) en mach 4 (1372 m/s) klokte was het Beau die met mach 5 (1715 m/s) de bal voor het doel slingerde waarna Florian de 4-2 beheerst kon binnen schieten. Misschien gaat het nu te snel maar voor snelheidsduivels Bas en Martin zal dit als muziek in de oren klinken. Het was Beau die dit keer met mach 6 (2058 m/s) zijn intrede deed in het straf(schop)gebied maar dit keer met een te late tackle van Spijkenisse werd gevloerd. De hieruit voortvloeiende strafschop werd onberispt door Xavi Koch binnen geschoten 5-2. Ondanks dat Beau last heeft van zijn voet is de verwachting dat Jo13-1 volgende week compleet aantreedt tegen de straatvoetballers van Spartaan 20. Vandaag is het niet alleen de week van de scheidsrechters maar ook de dag van de “middenvelders, verdedigers en keepers”. Wat een arbeid hebben deze toppers vandaag verricht. Xavi K die met gevaar voor eigen leven zonder een rode kaart een doorgebroken speler uitschakelt. Xavi O, Jelle, Jurre, Valentijn, Kris en Mick die met hun onschuldige blikken met een mes tussen hun tanden iedere aanval onschadelijk hebben gemaakt. Laatste spil in het web is natuurlijk keeper Jesse. Of het nu 1 op 1, hoge ballen, lage ballen of afstandsschoten waren, alles werd vandaag onschadelijk gemaakt. Het mooiste compliment na de wedstrijd was van meneer Bol senior die Jesse bestempelde als “man of the match”.

Voor alle snelheidsduivels onder ons, veel plezier morgen met de grandprix op Sotsji en voor de niet snelheidsduivels onder ons veel plezier op ESPN of de heerlijke najaarszon.

Tot volgende week!!

Noot redactie: foto's op de SHO Facebookpagina!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!