Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SHO - Heerjansdam

SHO - Heerjansdam

SHO 1

2 - 1

Heerjansdam 1

Competitie

1e klasse B

Datum

30 april 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Kikkershoek
Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

30-04-2022 
Na het tegenvallende resultaat van vorige week tegen RVVH (2-0) moest SHO tegen Heerjansdam proberen om de punten in eigen huis te houden. Met nog de uitwedstrijd van begin oktober in het achterhoofd (5-0 voor Heerjansdam) was wel duidelijk dat het een behoorlijk pittige klus zou worden. Daar kwam nog bij dat trainer Sander Fakkel niet de beschikking had over bijna een peloton spelers. Het zevental Ingmar van Bruggen, Bart van Eck, Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Andrew van Tiggelen, Bowy van de Veerdonk en Robin Winkels moesten allemaal bericht van verhindering overleggen. En dan nog de wetenschap dat Heerjansdam de drie vorige edities van de klassieker op eerste klas niveau op de Kikkershoek wist te winnen en in deze jaargang nog maar éénmaal had verloren plus nog een dozijn keer gelijkspeelde.

Na een wat aarzelend begin kwam SHO al in de achtste minuut op voorsprong. Aron van Schaik, de feitelijke vervanger van Dennis Groosjohan, kopte de van rechts voorgegeven bal enigszins verrassend achter doelman Oscar Roos: 1-0. Een mooie opsteker voor het team van Fakkel, maar nog te vroeg om je rijk te rekenen, want in de vorige drie confrontaties met elkaar was het steeds SHO wat de score opende met de al eerder aangehaalde resultaten.
Heerjansdam werd wel wat sterker maar SHO wist de schade steeds tot hoekschoppen te beperken. Zo rond het half uur moest doelman Konings vol aan de bak toen de bal uit een van de corners heel link in de korte hoek werd ingekopt maar de Beijerlandse sluitpost had een passende reactie.
In de slotfase van de eerste helft verscheen SHO nog wel een paar maal in de vijandelijke zestien waarin Ferdinand Römelingh een kopbal na een voorzet van Mischa Bal via de lat en doelman Roos over de achterlijn zag verdwijnen .

Twee ongewijzigde elftallen begonnen aan het tweede bedrijf met het initiatief weer voor de gasten. Maar in de vijfde minuut profiteerde gelegenheidsaanvoerder Kevin Angel van de zee van ruimte voor hem en passte afgemeten op de meegelopen en vrijstaande Tim de Pender die koppend Roos voor de tweede keer het nakijken gaf: 2-0. Ja en dan komt de vergelijking met het seizoen 2017/18 toen SHO ook begin tweede helft op 2-0 kwam (doelpunten van Larbi el Harouchi) tegen de groen/zwarten met uiteindelijk 2-3 als resultaat. Het zou toch niet hetzelfde scenario worden? Heerjansdam drukte SHO steeds verder terug maar de verdediging hield stand en anders was doelman Konings er nog om de boel te redden. Toch kwam er na ongeveer driekwart wedstrijd nog onheil voor SHO, na een wat al te bruuske ingreep van Danny Kerpel ging de bal op de stip. Lukas Valster zag zijn eerste inzet gestopt door Konings maar in de rebound liet hij de keeper kansloos: 2-1. Het werd voor SHO nu hoofdzakelijk tegenhouden met nog wel een aantal scherpe counters, die echter niet konden worden verzilverd. In blessuretijd liep Kevin Angel nog tegen een (dure) gele kaart -zijn vijfde- aan en zal tegen Terneuzense Boys moeten toekijken.
De magere voorsprong bleef tot aan het eindsignaal van de matige wedstrijd op het bord met drie heel kostbare punten voor SHO dat nu op 26 punten staat. Gerekend vanaf het seizoen 2010/11 in de competities waarin SHO uitkwam, was driemaal 30 of meer punten nodig voor probleemloze handhaving. In seizoen 2015/16 waren zelfs ”maar” 25 punten hiervoor voldoende.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Mischa Bal, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Kevin Angel, Tim de Pender.
Wissels SHO:
75’ Ricky Bokhoven voor Sander de Heus
79’ Mart van der Meijde voor Rowdy Rijsdijk
85’ Rik Schouten voor Tim de Pender
Doelpunten:
08’ 1-0 Aron van Schaik
50’ 2-0 Tim de Pender
65’ 2-1 Lukas Valster (strafschop)
Kaarten:
Scheidsrechter Kenneth van Dijk floot prima en had gele kaarten voor Dennis Outermans, Ferdinand Römelingh en Kevin Angel van SHO en Antonio Ilic van Heerjansdam.
 
Sponsors van de week waren:
Z-Press sport - Dordrecht
Slagerij Schipper - Oud-Beijerland.
 
07-05-2022 Terneuzense Boys - SHO
Zaterdag de eerste van een viertal uitwedstrijden met gelijk maar de verste tegen Terneuzense Boys, een rit van 118 kilometer. De thuiswedstrijd tegen de Zeeuwen ging half maart met 5-1 verloren, desondanks is SHO op de ranglijst de Boys gepasseerd. Aanvang 14.30 uur.
Dinsdag 10 mei volgt dan het bezoek aan Neptunus Schiebroek, een goeie 30 km.

Zaterdag 14 mei wederom naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Kloetinge, 84 km en als vierde op zaterdag 21 mei richting Dordrecht voor het bezoek aan Oranje Wit, ongerveer 30 km.
De die hard SHO fans die het kwartet wedstrijden gaan bezoeken krijgen er op de teller van hun auto ruim 500 kilometer bij. En hopelijk SHO ook nog minimaal 6 punten bij het totaal op de ranglijst.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!