Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SHO - DBGC (districtsbeker)

SHO - DBGC (districtsbeker)

SHO 1

4 - 1

DBGC 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 11

Datum

3 september 2022 15:00

Scheidsrechter

T.J. Groenendijk

Accommodatie

Sportpark Kikkershoek
Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

03-09-2022
De eerste bekerronde is gespeeld, waarmee het echte werk is begonnen en de nieuwe spelers bij de clubs die hebben gespeeld liggen daarmee voor het hele seizoen vast...
SHO was gastheer voor DBGC,, een tegenstander die we nog niet vaak zijn tegengekomen. Vier jaar geleden troffen wij hen in de bekerpoule en in de derde en laatste poulewedstrijd werd het in Oude Tonge 1-1. Dat was voor DBGC voldoende om tweede te worden in de poule en SHO op doelsaldo (5-7 tegen 5-9) voor te blijven. Voor SHO was daarmee het bekeravontuur in een poule met drie tweede klassers onverwacht en onnodig vroegtijdig ten einde.

De vier weken voorbereiding had bij SHO voor wat betreft blessures behoorlijk zijn sporen nagelaten, een ruim aantal spelers was door hoofdzakelijk kleiner ongemak gedwongen om toe te kijken.
Dat had tot gevolg dat twee spelers, Sam Reedijk (20) en Jesse Vermaat (19), hun debuut in een officiële wedstrijd van de hoofdmacht konden maken.
Het tweede elftal deelde ook in de personele malaise, zij moesten met slechts 13 spelers het karwei bij Zuidland 2 zien te klaren. Het resulteerde een een 1-0 nederlaag voor het team van trainer Peter Boekholt.

Tegen DBGC nam SHO meteen het heft in handen en nadat  het Rik Schouten (net naast) en Roy van der Pligt (kopbal centimeters over het doel) niet lukte om SHO aan de leiding te helpen kwam het doelpunt er na een kwartier alsnog. Een corner van Rowdy Rijsdijk werd door Robin Winkels onhoudbaar binnengekopt: 1-0. Daarmee leek het pad geëffend voor een moeiteloze en ruime overwinning, maar dat ging nog tegenvallen. Net voor de drinkpauze vanwege de hitte mocht Rijsdijk weer een hoekschop nemen. Hij nam een andere variant, laag naar de rand zestien maar omdat DBGC kon onderscheppen mislukte dat faliekant. De Flakkeeërs konden er snel uitkomen en Mels de Blok gaf doelman Brian de Vaal het nakijken: 1-1.
SHO herpakte zich maar DBGC wist met hard werken de boel aardig te ontregelen en kon tot kort voor de pauze probleemloos standhouden. In de 40e minuut leek een nieuwe counter SHO fataal te worden. Brian de Vaal moest ingrijpen en scheidsrechter Groenendijk gaf er een strafschop voor. Doelpuntenmaker De Blok zag vanaf elf meter het leer via de binnenkant van de paal weer het veld instuiteren. Daarmee ontsnapte SHO aan een achterstand.

Na de pauze ging SHO de druk opvoeren maar óf de akties werden te ver doorgevoerd, óf het vizier stond niet op scherp óf er stond of lag een DBGC-er in de weg. Duidelijk was al wel dat zij geen stand zouden kunnen houden. Na een klein uur eindelijk weer een voorsprong voor SHO. Een hoekschop van Kevin Angel, die kort daarvoor een vrije trap op de lat zag eindigen, ging hoog voor het doel langs en voorbij de tweede paal kopte wederom Robin Winkels de bal via het aluminium en doelman Nieuwland in het doel: 2-1. Ingmar van Bruggen kwam er vervolgens in voor de leeggespeelde Jesse Vermaat. DBGC gaf zich nog niet over en SHO moest achterin attent blijven maar de kansen voor SHO gingen zich opstapelen.
Met nog een kwartiertje te gaan de volgende debutant: Jurre Altena (21), zoon van Patrick Altena die in het verleden talrijke doelpunten voor SHO maakte, kwam Rik Schouten aflossen. En zo vader, zo zoon: vijf minuten na zijn entree had Jurre zijn doelpunt al meegepikt. Een voorzet werd door hem, net voor Nieuwlands handen, in het doel gekopt: 3-1.
En even later werd een assist van Kevin Angel door Danny Kerpel ook al met een kopbal verzilverd: 4-1.
Met de overwinning deed SHO wat het aan zijn stand verplicht is met een toch nog ruime overwinning en kan worden geconcludeerd dat DBGC door de Beijerlandse luchtmacht is neergehaald.

Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Dennis Groosjohan, Sam Reedijk, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Rowdy Rijsdijk, Rik Schouten, Robin Winkels; Kevin Angel, Jesse Vermaat, Roy van der Pligt.
Wissels:
62’ Ingmar van Bruggen voor Jesse Vermaat
75’ Dennis Outermans voor Sam Reedijk
79’ Jurre Altena voor Rik Schouten
Doelpunten:
15’ 1-0 Robin Winkels
22’ 1-1 Mels de Blok
40’ Mels de Blok mist strafschop voor DBGC
58’ 2-1 Robin Winkels
82’ 3-1 Jurre Altena
86’ 4-1 Danny Kerpel

10-09-2022 Strijen SHO, districtsbeker
Zaterdag treft SHO in de tweede wedstrijd in poule 11 Strijen. Bij winst is SHO zeker van de knock out fase van het bekertoernooi.
Op dinsdag 23 augustus 2016 speelden Strijen en SHO ook voor de beker tegen elkaar en dat eindigde in de late schemering in 0-0. Aanvang 14.30 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!